Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Tyttebær
Brygget
12. desember 2015
Flasket
7. mars 2016
Alkoholstyrke
3,4%
Farve (EBC)
5
OG/FG
1040 / 1014
Bitterhet (IBU)
2,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
4,0l
Gjærbare ingredienser

3200 g pilsmalt
1600 g hvetemalt
200 g acidulated malt

600 g tyttebær (i 4 av literne)

Humle og krydder

10 g Hallertau mittelfruh 3.9% AA, i dekoksjonen

Andre ingredienser

1 ts CaCl2

Meskeinformasjon

55:10 min, ta av tykk dekoksjon
63:60 min,
Bland tilbake dekoksjon og 69:10 min,
77:10 min

Gjærtype

Surdeig

Gjærmengde

ca. 0.5 dl (på 4 L)

Informasjon om gjæring

9 dager i romtemperatur på 1 gallon glassballong.
Omstikking til ny glassballong med tinte tyttebær, ca. 2.5 måned i romtemperatur.

Kommentarer

Leverer hos Bryggselv på Hasle


[BBcode]