Klasse
9E Imperial stout
Brygget
20. september 2012
Flasket
30. oktober 2012
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
77
OG/FG
1084 / 1014
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 5500g
Stjørdalsmalt 1000g
Crystal malt 500g
Sjokolade malt 200g
Roasted Barley 300g
Demerara sukker 400g
Farin 1000g

Humle og krydder

Target 11% 50g i 60 min
Amarillo 9,1% i 5 min
Hersbrucker 3% 45g tørrhumlet

Andre ingredienser

1 teskje irish moss ti min før kokeslutt
1 teskje gjærnæring 10 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

69 grader i 60 min

Gjærtype

Wyeast 1728

Gjærmengde

2 liter starter på to pakker

Informasjon om gjæring

10 dager på 19 grader

Kommentarer


[BBcode]