Klasse
4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
Brygget
28. januar 2015
Flasket
13. februar 2015
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
17,5
OG/FG
56 / 13
Bitterhet (IBU)
45,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
42,0l
Mengde ferdig øl
38,0l
Gjærbare ingredienser

10,88kg Maris Otter 5,9 EBC, Thomas Fawcett 92,1%
554g Caramalt 30 EBC, Thomas Fawcett 4,7%
226g Dark Crystal 275 EBC, Thomas Fawcett 1,9%
150g DME (for å justere OG) 1,3%

Humle og krydder

114g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 80 min
56g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 0 min

Andre ingredienser

Vannjusteringer:
Direkte i mesk
4,5g Kalsiumkarbonat
4,5g Natriumkarbonat
Meskevann (37l)
9g Kalsiumsulfat
9g Kalsiumklorid
Skyllevann (45l)
10g Kalsiumsulfat
10g Kalsiumklorid

1 rør clarity ferm

Meskeinformasjon

60min 67,5 ºC

Kontinuerlig sirkulering gjennom HERMS.

Gjærtype

Safale-04

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

Temperaturstyrt med stc 1000+. Primærgjæring: Startet på 17 ºC, økte gradvis til 20 ºC over en uke. 15 dager totalt

Kommentarer

Oppskriften er Jamil Zainasheff sin "Programmer`s elbow" med små endringer mht malt, koketid og gjæringstemperatur.

2 min O2 med 1l/min

Naturlig karbonert på fat med 75g sukker/ 19 liter


[BBcode]