10,88kg Maris Otter 5,9 EBC, Thomas Fawcett 92,1%
554g Caramalt 30 EBC, Thomas Fawcett 4,7%
226g Dark Crystal 275 EBC, Thomas Fawcett 1,9%
150g DME (for å justere OG) 1,3%
114g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 80 min
56g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 0 min
Vannjusteringer:
Direkte i mesk
4,5g Kalsiumkarbonat
4,5g Natriumkarbonat
Meskevann (37l)
9g Kalsiumsulfat
9g Kalsiumklorid
Skyllevann (45l)
10g Kalsiumsulfat
10g Kalsiumklorid
1 rør clarity ferm
60min 67,5 ºC
Kontinuerlig sirkulering gjennom HERMS.
Safale-04
2 pk
Temperaturstyrt med stc 1000+. Primærgjæring: Startet på 17 ºC, økte gradvis til 20 ºC over en uke. 15 dager totalt
Oppskriften er Jamil Zainasheff sin "Programmer`s elbow" med små endringer mht malt, koketid og gjæringstemperatur.
2 min O2 med 1l/min
Naturlig karbonert på fat med 75g sukker/ 19 liter