Klasse
13G Klassisk norsk hjemmebrygg (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
kokt opp einer i bryggevann
Brygget
8. februar 2014
Flasket
26. februar 2014
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1055 / 1006
Bitterhet (IBU)
39,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

- 4,5kg Pale malt 6,5EBC
- 0,42kg Caramalt 260EBC
- 0,05 Melanoiden malt 40EBC
- 0,40kg Golden syrup

Humle og krydder

- 24 gram Agnus (12,5%) på 60 minutter
- 17 gram EKG (5%) på 15 minutter
- 13 gram EKG (5%) på 5 minutter

Andre ingredienser

Kokt opp einerkvister sammen med einerbær (10 gram) i meskevann, deretter kjølt ned vannet til rett temp for mesk

Meskeinformasjon

66 grader i 75 minutter

Gjærtype

Nottingham Danstar

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Rehydrert tørrgjær. Gjæret på ca 18 grader i 18 dager

Kommentarer


[BBcode]