Klasse
9E Imperial stout
Brygget
2. desember 2016
Flasket
26. januar 2016
Alkoholstyrke
11,5%
Farve (EBC)
118
OG/FG
1,118 / 1,032
Bitterhet (IBU)
80,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

9.5kg pale
0.6 kg roasted barley
0,6 flaket havre
0.5 special B
0.45 pale chocolate
0.45 chocolate
0.4 brown
0.3 Caramunich

Humle og krydder

50g Horizon @ 60
95g fuggles @ 30
95g fuggles @ 15

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Halve gristen BIAB, halve GF, 90 min @ 63C, 24 liter etter kok

Gjærtype

2nd gen US05

Gjærmengde

5dl vasket slurry

Informasjon om gjæring

Startet på 15C, holdt den under 17 i fire dager så en uke mellom 16-18 grader deretter 18-19 grader i to uker ca. To runder med ren 02, ved pitch og dagen etter.

Tilsatte 1 pakke rehydrert US05 ved flasking.

Kommentarer


[BBcode]