Klasse
1D Tysk pilsener
Brygget
27. oktober 2012
Flasket
1. desember 2012
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1054 / 1012
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
92,0l
Mengde ferdig øl
87,0l
Gjærbare ingredienser

9 kg pilsnermalt
7 kg pale malt
1,3 kg Viennamalt
2 kg Carapilsner

Humle og krydder

150 g Nordbrauer 8,5 % 60 min
90 g Tettnang 3,4 % 15 min
60 g Saaz 3,4 15 min
90 g Saaz 3,4 % 1 min
60 g Hallertau Herzbrücker 2% 0 min

Andre ingredienser

1 ts. Super Moss 10 min
3 ts Gjærnæring 10 min

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking, 90 min på 65 C

Gjærtype

Wyeast 2124 Bohemian lager

Gjærmengde

1 pk, 4 l. starter

Informasjon om gjæring

3 uker på 8-9 C, 1 uke på 19 C, 3 uker kaldlagring på -5 - 0 C

Kommentarer


[BBcode]