Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
9. januar 2016
Flasket
6. februar 2016
Alkoholstyrke
6,9%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,066 / 1,015
Bitterhet (IBU)
101,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

5,4 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Crystal Malt 120 EBC
200 g Hvete Malt 5 EBC

Humle og krydder

20 g Cascade pellets 5,16% AA (60 min)
20 g Sorachi Ace pellets 9,75% AA (60 min)
15 g Equinox pellets 13,43% AA (60 min)
30 g Sorachi Ace pellets 9,75% AA (15 min)
20 g Equinox pellets 13,43% AA (15 min)
20 g Cascade pellets 5,16% AA (15 min)
20 g Sorachi Ace pellets 9,75% AA (5 min)
20 g Equinox pellets 13,43% AA (5 min)
20 g Cascade pellets 5,16% AA (5 min)
20 g Sorachi Ace pellets 9,75% AA (tørrhumle 7 dager)
15 g Equinox pellets 13,43% AA (tørrhumle 7 dager)
20 g Cascade pellets 5,16% AA (tørrhumle 7 dager)

Andre ingredienser

1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

Meskeinformasjon

Koke opp 20L vann til 72 grader
Meske i 20L i 75 min på 66-68 grader
Koke opp 10L vann til 75 grader
Meske i 10L i 20 min på 70-72 grader

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret 2 uker på gjæringskar på 17-20 grader.

Kommentarer


[BBcode]