Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
15. desember 2013
Flasket
5. januar 2013
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1,059 / 1,005
Bitterhet (IBU)
69,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
48,0l
Gjærbare ingredienser

15 kg Pale Malt, Maris Otter
1 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)

Humle og krydder

30.00 g Nelson Sauvin [12.10 %] - Boil 60.0 min Hop 4 14.8 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 14.7 IBUs
30.00 g Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 30.0 min Hop 6 11.3 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 30.0 min Hop 7 11.3 IBUs
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 8 -
40.00 g Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min Hop 9 9.7 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 15.0 min Hop 10 7.3 IBUs
1.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 5.0 mins) Other 11 -
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 0.0 min Hop 12 0.0 IBUs
-
60.00 g Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 14 0.0 IBUs

Andre ingredienser

500 gram hele kaffebønner 2 dager før tapping.
Kaffe: Tim Wendelboe - Hunkute fra Dalle, Sidama, Ethiopia.

Meskeinformasjon

65ºC @ 60 min

Gjærtype

wlp001

Gjærmengde

2 rør 3 liter starte

Informasjon om gjæring

Gjæret ved 20-22 grader

Kommentarer


[BBcode]