Klasse
9E Imperial stout
Brygget
25. oktober 2012
Flasket
18. november 2012
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
65
OG/FG
1091 / 1020
Bitterhet (IBU)
72,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
48,0l
Gjærbare ingredienser

18,5 kg Maris otter pale malt
0,8 kg British dark crystal malt
0,26 kg carafa 1 De Husked Weyerman
1,2 kg British roasted barley
0,7 kg British pale Chocolate
1,5 kg lys maltekstrakt tilsatt 15 min før kokeslutt

Humle og krydder

150 gram Northern Brewer pellets 9.8% 60 minutter
120 gram Golding pellets 5% 58 minutter

Andre ingredienser

oksygen fra flaske

Meskeinformasjon

Speidel dobbelmesk 65 grader @ 70 minutter
Utmesk 78 grader @ 15 minutter

Gjærtype

Safale fermentis us-05

Gjærmengde

4,5 dl gjenbruk

Informasjon om gjæring

19 grader i gjæringskap

Kommentarer

Oppskrift her: http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=204


[BBcode]