4,25 kg pilsner
0,60 kg lys munich
0,05 kg melanoiden malt
Hallertauer Mittelfruh
40g @ 80 minutter
15g @ 15 minutter
15g @ 2 minutter
Gjærnæring og protafloc på 15 minutter
55 grader i 15 minutter
66 grader i 45 minutter egentlig (jeg lot den stå over natta på 66)
75 grader i 5 minutter
16,7 liter meskevann med 3,67 g gips og 0,6g cacl. Justerte ikke skyllevann.
WLP833
3 pk i 3-L-starter
1,5 minutter ren o2 v/pitch
Starter under åtte grader, holder åtte grader i 4-5 dager til aktivitet avtar, så naturlig heving av temperatur i begynnelsen, og senere med varmebelte rundt bøtta med maks en grad om dagen til 16 grader. Totalt tre uker med tre siste dager på 16 grader. Ingen CC.
De tre pakkene med 833 var litt gamle