Klasse
1E Münchener helles
Brygget
1. desember 2017
Flasket
6. januar 2018
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
9
OG/FG
1047 / 1008
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4,25 kg pilsner
0,60 kg lys munich
0,05 kg melanoiden malt

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfruh

40g @ 80 minutter
15g @ 15 minutter
15g @ 2 minutter

Andre ingredienser

Gjærnæring og protafloc på 15 minutter

Meskeinformasjon

55 grader i 15 minutter
66 grader i 45 minutter egentlig (jeg lot den stå over natta på 66)
75 grader i 5 minutter

16,7 liter meskevann med 3,67 g gips og 0,6g cacl. Justerte ikke skyllevann.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

3 pk i 3-L-starter

Informasjon om gjæring

1,5 minutter ren o2 v/pitch

Starter under åtte grader, holder åtte grader i 4-5 dager til aktivitet avtar, så naturlig heving av temperatur i begynnelsen, og senere med varmebelte rundt bøtta med maks en grad om dagen til 16 grader. Totalt tre uker med tre siste dager på 16 grader. Ingen CC.

Kommentarer

De tre pakkene med 833 var litt gamle


[BBcode]