Klasse
13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Kamille, koriander, appelsinskall, eikespon
Brygget
7. september 2014
Flasket
1. oktober 2014
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
139
OG/FG
1,101 / 1,035
Bitterhet (IBU)
55,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
21,5l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 66,8 %
Oats, Flaked (2,0 EBC) 8 %
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1200,0) 5 %
Crystal Malt 120 (118,2 EBC) 4,2 %
Crystal Malt 275 (275,0 EBC) 4,2 %
Roasted Barley (Thomas Fawcett) 4,2 %
Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) 2,7 %
Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) 5 %

Humle og krydder

2,00g Perle [4,40 %] - First Wort 90,0 min 0,7 IBUs
145,00g Perle [4,40 %] - Boil 60,0 min 40,7 IBUs
45,00g Perle [4,40 %] - Boil 20,0 min 7,7 IBUs
20,00g Simcoe [12,00 %] - Boil 10,0 min 5,6 IBUs
14,00g Orange Peel fresh (Boil 5,0 mins)
8,00g Coriander Seed (Boil 5,0 mins)
0,70g Chamomille (Boil 5,0 mins)

Andre ingredienser

15,00g Oak Chips French, medium roast (i 7 dager fra dag 10)
Brewers clarex

Meskeinformasjon

68,5C, 70 min

Gjærtype

WLP051

Gjærmengde

To pk

Informasjon om gjæring

19C, 12d
23C, 5d

Kommentarer


[BBcode]