Klasse
6D Sort IPA
Brygget
1. februar 2015
Flasket
14. februar 2015
Alkoholstyrke
7,3%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1,068 / 1,013
Bitterhet (IBU)
76,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

11,5 kg Maris Otter pale malt
0,8 kg Crystal malt
0,5 kg Hvetemalt
0,5 kg Pale chocolate malt
0,5 kg Carafa special 3

300 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

60 minutter:
55 gram Galaxy (14,4%)

15 minutter:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

5 minutter:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

Tørrhumling, 10 dager:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

Andre ingredienser

25 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
1 Whirlfloc tablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
25 dråper Brewer`s Clarex i gjæringskaret

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

WLP 001

Gjærmengde

2 rør + starter

Informasjon om gjæring

Primærgjæring:
18 grader i 14 dager

Flaskekarbonering:
22 grader i 14 dager

Kommentarer


[BBcode]