Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9C Foreign extra stout)
Ekstra ingredienser
Cacao Nibs og kaffe
Brygget
20. oktober 2013
Flasket
10. mars 2014
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
94
OG/FG
1074 / 1015
Bitterhet (IBU)
56,0 ()
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

- 7kg Marris Otter
- 0,50kg Cohcolate malt 690EBC
- 0,25kg Caramelmalt 40EBC
- 0,25kg Roasted barley 1200EBC
- 0,25kg Carafa III 1034EBC

Humle og krydder

- 14 gram malt kaffe i mesk
- 28 gram Pacific Jade (13%) på 60 minutter
- 28 gram Pacific Jem (14%) på 20 minutter

Andre ingredienser

- 200 gram Cacao Nibs Secondary
- 56 gram kaffe til å lage 1/4 liter kaldpresset kaffe i Fransk kaffepresse. Trekkes i ett døgn.

Meskeinformasjon

Single infusion
Meskes på 67 grader i 90 minutter. 14 gram malt kaffe meskes sammen med malten.

Gjærtype

WLP090

Gjærmengde

1 rør og starter

Informasjon om gjæring

Gjæret på ca 19 grader. Tappet over på sekundær etter 8 dager. Tilsatt 200 gram Cacao Nibs og 1/4 liter kaldpresset kaffe.

Kommentarer


[BBcode]