2.25 kg Pilsen malt, Castle
2.25 kg Pale malt venture, Muntons
0.6 kg Crystal malt, Thomas Fawcett
0.25 kg Caramalt light, Avangard
0.15 kg Dark crystal, Thomas Fawcett
30 Gram Chocolate malt, 1200 EBC
20 gram Centennial i 60 min, 8.8% Alfa
12 gram Chinook i 15 min, 12.0% Alfa
17 gram Simcoe i 10 min, 12.2% Alfa
7 gram Nelson Sauvin i 0 min, 11.4% Alfa
7 gram Horizon i 0 min, 11.5% Alfa
5 gram Simcoe tørrhumle i 7 dager, 12,2% Alfa
10 gram Athanum Tørrhumle i 7 dager, 3.4% Alfa
All Humlen er pellets.
25 liter meskevann, 8 liter skyllevann.
Malt tilsatt ved 70 grader celsius, Mesken røres i 5 minutter på temperatur 67 grader.
Varmen skrus så av, og kjele pakkes inn i isolerende materiale, og blir stående.
Åpnes etter 30 min, og rører, samt øker litt på temperatur.
Etter en time er temperaturen på mesken 65 grader, og skylling begynner.
Koker i 90 minutter.
Nottingham ale
12 gram
Stått på fat i et rom med 15- 15,5 grader i 12 dager.
Tørrhumle tilsatt etter 4 dager.
Overført til sekundær kar og klarning etter 9 dager.
Flasket etter 12 dager.
6 g sukker per liter øl.