Klasse
4I Amerikansk amber
Brygget
21. februar 2017
Flasket
4. mars 2017
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
20,9
OG/FG
1,050 / 1,015
Bitterhet (IBU)
43,08 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

2.25 kg Pilsen malt, Castle
2.25 kg Pale malt venture, Muntons
0.6 kg Crystal malt, Thomas Fawcett
0.25 kg Caramalt light, Avangard
0.15 kg Dark crystal, Thomas Fawcett
30 Gram Chocolate malt, 1200 EBC

Humle og krydder

20 gram Centennial i 60 min, 8.8% Alfa
12 gram Chinook i 15 min, 12.0% Alfa
17 gram Simcoe i 10 min, 12.2% Alfa
7 gram Nelson Sauvin i 0 min, 11.4% Alfa
7 gram Horizon i 0 min, 11.5% Alfa
5 gram Simcoe tørrhumle i 7 dager, 12,2% Alfa
10 gram Athanum Tørrhumle i 7 dager, 3.4% Alfa
All Humlen er pellets.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

25 liter meskevann, 8 liter skyllevann.
Malt tilsatt ved 70 grader celsius, Mesken røres i 5 minutter på temperatur 67 grader.
Varmen skrus så av, og kjele pakkes inn i isolerende materiale, og blir stående.
Åpnes etter 30 min, og rører, samt øker litt på temperatur.
Etter en time er temperaturen på mesken 65 grader, og skylling begynner.

Koker i 90 minutter.

Gjærtype

Nottingham ale

Gjærmengde

12 gram

Informasjon om gjæring

Stått på fat i et rom med 15- 15,5 grader i 12 dager.

Tørrhumle tilsatt etter 4 dager.
Overført til sekundær kar og klarning etter 9 dager.
Flasket etter 12 dager.

Kommentarer

6 g sukker per liter øl.


[BBcode]