Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
3. desember 2016
Flasket
20. desember 2016
Alkoholstyrke
8,4%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1074 / 1010
Bitterhet (IBU)
23,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
13,0l
Mengde ferdig øl
10,0l
Gjærbare ingredienser

3.2 kg Pilsnermalt 3.9 ebc
0.39 kg Munich 20 L
0.25 kg carahell 25 ebc
0.04 kg carafa 2. 811 ebc
0.05 flaket rug
0.45 kg Kandisirup mørk amber.
0.2 kg lyst maltsukker

Humle og krydder

Styrian goldings 25 gram. Kok 60 minutter.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

63 grader i 60 minutter.

Gjærtype

S-33

Gjærmengde

3 liters starter

Informasjon om gjæring

Pitch på 20 grader.
Temperaturen i gjæringsrommet er 18 grader.
Stiger til 22 grader under stormgjæringa.

Kommentarer


[BBcode]