Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 7C Belgisk wit)
Ekstra ingredienser
Aprikospuré og aprikosekstrakt
Brygget
1. februar 2018
Flasket
17. februar 2018
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1059 / 1012
Bitterhet (IBU)
13,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,5l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt: 2900 g
Hvetemalt: 1700 g
Flaket hvete: 500 g
Havregryn: 200 g

Humle og krydder

Hersbrucker, 3%, 30 g, 60 min
Amarillo, 8,4%, 10 g, 1 min
Mosaic, 11,8%, 10 g, 1 min
Amarillo, 8,4%, 10 g, tørrhumling
Mosaic, 11,8%, 10 g, tørrhumling

Koriander: 4 g, 5 min kok
Appelsinzest: 42 g, 5 min kok
Aprikospuré: 1000 g, etter utgjæring
Aprikosekstrakt: 60 ml, ved flasking

Andre ingredienser

Gjærnæring: 1 teskje, 10 min kok

Vannjustering i mesk:
Kalsiumsulfat: 3 g
Kalsiumklorid: 5 g
Magnesiumsulfat: 3 g
Melkesyre: 6 ml

Meskeinformasjon

68°C i 60 min
77°C i 10 min

Gjærtype

WLP400

Gjærmengde

2pk, 2 liter starter

Informasjon om gjæring

18°C i 2 dager
19°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 1 dag
22°C i 9 dager
20°C i 2 dager
19°C i 1 dag

Kommentarer


[BBcode]