Klasse
4D Engelsk golden ale
Brygget
22. februar 2014
Flasket
13. mars 2014
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
12
OG/FG
52 / 10
Bitterhet (IBU)
27,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
52,0l
Mengde ferdig øl
44,0l
Gjærbare ingredienser

Pale malt 3 kg
Pilsmalt (Britisk lager) 6 kg
Flaket Ris 1 kg
Cara Pils 1 kg
Valset Havre 0,3 kg
Crystal malt (60-80EBC) 0,1 kg

Humle og krydder

Cascade blomst 73 gram
(Alfasyre 7,7%)

Styrian Golding 73 gram
(Alfasyre 4,9%)

Andre ingredienser

Natriumbikarbonat 30 gram, til pH- justeringering av råvann.

Klarurt til klaring 18 gram. (tilsatt 10 min før kokeslutt)

Meskeinformasjon

Meske trinn 1 : 30 minutt
62 - 59 gr.C.
Meske trinn 2 : 60 minutt
58 - 56 gr.C.

Gjærtype

Safale US - 05

Gjærmengde

22 gram

Informasjon om gjæring

1. gjæring i 6 døgn, temp 18 - 17 grader C. (oechel gr. 11)

Omstikking og 2. gjæring i 9 døgn, temp 17 grader C. (oechel gr. 10,25)

Kommentarer

Ølet er fylt på korneliusfat 2014.03.10, - og trykksatt før tapping.


[BBcode]