Klasse
9E Imperial stout
Brygget
1. oktober 2015
Flasket
15. oktober 2015
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
101,9
OG/FG
1,070 / 1,022
Bitterhet (IBU)
48,7 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

7.609 kg Munich I (48.3%)
2.647 kg Pale Malt (16.8%)
1.544 kg Melanoidin (9.8%)
1.544 kg Wheat Malt (9.8%)
0.762 kg Carafa special 3 (4.84%)
0.496 kg Crystal 120 (3.15%)
0.428 kg Peated Malt (2.72%)
0.428 kg Roasted Barley (2.72%)
0.295 kg Crystal 20 (1.87%)

Humle og krydder

69.6 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
36.4 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
22.5 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
22.5 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.5 g/L)

Andre ingredienser

1 Whirlflock @ 15 Minutes (Boil)
1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

Meskeinformasjon

Startet innmesk på 75 grader, avsluttet på 71. Gikk fort ned til 68. Holdt den der i en time. Temp ut var 67,5. Mesket ut 10 min på 78 grader

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

4 pk

Informasjon om gjæring

Primary: 3 days @ 17° C
Secondary: 11 days @ 19° C
Tertiary: 14 days @ 20° C
Age: 28 days @ 10° C

Kommentarer

Primet med 157g sukker til 1.7 vol co2


[BBcode]