Klasse
6D Sort IPA
Brygget
4. februar 2016
Flasket
23. februar 2016
Alkoholstyrke
8,7%
Farve (EBC)
114,8
OG/FG
1,085 / 1,020
Bitterhet (IBU)
137,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

15.799 kg Maris Otter Malt (79.55%)
0.981 kg Carapils (Dextrine (4.94%)
0.844 kg Roasted Barley (4.25%)
0.757 kg Carafa special III malt (3.81%)
0.739 kg Candi Sugar, Dark (3.72%)
0.739 kg Crystal 40 (3.72%)

Humle og krydder

83.3 g Chinook Pellet (12% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
111.1 g Nugget Pellet (13.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
55.6 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 45 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
50.0 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1 g/L)
66.7 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
133.3 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
177.8 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (3.6 g/L)
50.0 g Simcoe Pellet (12% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)
50.0 g Zeus Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)

Andre ingredienser

1 eac Whirlflock @ 15 Minutes (Boil)
1 ts Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

Meskeinformasjon

Startet innmesk på 76 grader (74 ut). Kjørte innmesk utenom varmespiralen. Sirkulasjonen gikk bra. Temp gikk ned til 65,7 ut. Koblet inn varmesløyfa etter 5 min. Fikk temp raskt opp til 68,5

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

4 pk

Informasjon om gjæring

Gjæret på 17 grader i 4 dager
Gjæret på 19 grader resten
Stukket om og tørrhumlet 11/2-16

Kommentarer

Primet til 1,8 vol co2 med 175g sukker.


[BBcode]