3,35 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
450 g Crystal Malt 120 EBC
350 g Aromatic Malt 50 EBC
200 g Peated Malt 5 EBC
200 g Hvetemalt 5 EBC
50 g Chocolate Malt 1200 EBC
50 g East Kent Goldings pellets 3,2% AA (60 min)
20 g Hallertauer Mittelfrueh pellets 1,76% AA (15 min)
1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)
20L vann kokes opp til 74 grader.
Mesker i 90 min på ca 70 grader.
10L vann kokes opp til 75 grader.
Mesker i 30 min på ca 72 grader.
4 liter vørter tas over i en egen kjele. Kokes så til alt vannet fordamper. Lar det koke litt til under kraftig omrøring for å karamelisere vørteren. Helles så tilbake i hoved mesken og kokes på vanlig måte.
WLP028 Edinburgh Ale
1,5L gjærstarter
Gjæres i to uker på 18-20 grader