Klasse
9E Imperial stout
Brygget
29. desember 2017
Flasket
19. januar 2018
Alkoholstyrke
12,2%
Farve (EBC)
151
OG/FG
1,129 / 1,036
Bitterhet (IBU)
65,0 (B)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
75,0l
Mengde ferdig øl
43,0l
Gjærbare ingredienser

Maris otter pale malt
Flaket hvete
Pale chocolate malt
Carafa III
Chocolate malt
Roasted Barley

Humle og krydder

Warrior
East Kent Goldings

Andre ingredienser

Whiskey
Candi sukker
vanilje stan
kakaonibs/bønner,
Sukker

Meskeinformasjon

Dobbel mesk, starter med 13kg maris otter og 38L vann, Meskes på 68 grader i 90 min og 15L vann til skylling. Deretter tilsatt resten av malten og mesket 15min på 76 grader og skylling med 45L

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

2 x enkel 4L

Informasjon om gjæring

43L på ett 60L gjæringskar i 18 grader de første 4 dagene, deretter 20 grader de neste 10 dagene.

Kommentarer


[BBcode]