Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
4. september 2016
Flasket
25. september 2016
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
22,3
OG/FG
1,058 / 1,012
Bitterhet (IBU)
24,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg vienna malt
6,5 kg münchener malt
0,5 kg pale crystal malt
0,5 kg crystal malt
330 gram sukker til karbonering på flasker

Humle og krydder

40 gram Magnum (12,7%) 60 minutter kok
60 gram Hallertauer Mittelfrüh (3,10%) 10 minutter kok
60 gram Chinook (13%)
1 minutt kok

Andre ingredienser

12 gram kalsiumklorid, 90 minutter mesk
6 gram gypsum 90 minutter mesk
2 gram kalsiumklorid i skyllevann
1 gram gypsum i skyllevann
1 tablett protafloc, 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

75 minutter mesk på 66 grader
5 minutter utmesk på 77 grader

Gjærtype

WLP 833 German bock

Gjærmengde

5 rør + starter

Informasjon om gjæring

21 dager på 10 grader celsius
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

Kommentarer


[BBcode]