Pilsner Malt 3 EBC 8000 g
Munich Malt 15 EBC 6500 g
Cara Crystal 120 EBC 2300 g
Chocolate Malt 600 EBC 230 g
Smoked Malt 6 EBC 100 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g
Saaz 2.9 % 120 g 60 min
Hersbrucker 2.5 % 120 g 60 min
Saaz 2.9 % 80 g 10 min
Hersbrucker 2.1 % 80 g 10 min
Goldings 4.7 % 80 g 10 min
Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Trekker krydderet som te i ca en time eller to. Bruker deretter teen, ca. 1-2 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
68 degrees for 90 minutes.
Utmesk og skylling på 78.
Kok 90 min.
WLP833 German Bock L
2 pk starter 4 + 12l
Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 8 °C 21 days
Gjærmengde 2 pk i 4 liter starter, steppet opp i en 12 l starter. Gjæren var ikke helt ny.