Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
6. oktober 2013
Flasket
17. desember 2013
Alkoholstyrke
7,6%
Farve (EBC)
65
OG/FG
1086 / 1028
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

3000 gr Pale Ale, Maris Otter, TF, EBC 5,5
3000 gr Pilsen, 2 rp. Castle Malting, EBC 3
100 gr Crystal malt hel, EBC 400
50 gr Chocolate Malt, TF, EBC 1200
50 gr Special B hel, Weyerman, EBC 350
1350 gr Candy sugar, EBC 200
250 gr Candy sugar, EBC 100

Humle og krydder

20 gr Columbus pellets 12,9, tid 01:20
20 gr Tettnanger blomst 5,9, tid 00:20
10 gr Hallertau Hersbrucker 5,1, tid 00:20

Andre ingredienser

1,8 gr CaCl2 Kalsiumklorid
1,7 gr CaCO3 Kalsiumkarbonat
1,8 gr CaSO4 Kalsiumsulfat
6,2 gr Klar urt
1,7 gr NaHCO3 Natriumbikarbonat
2,4 gr Wyeast gjærnæring
16,7 gr 5,2 pH Stabilizer

Meskeinformasjon

58 grader i 15 min
66 grader i 30 min
70 grader i 30 min
78 grader i 30 min

Gjærtype

WLP540 Abbey Ale

Gjærmengde

165 ml. slurry

Informasjon om gjæring

18-22 grader i 14 dager
10 grader på fat før flasking

Kommentarer


[BBcode]