Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12D Flamsk brun/Oud bruin)
Ekstra ingredienser
Plommer
Brygget
20. september 2015
Flasket
7. mars 2016
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
48
OG/FG
1066 / 1019
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
9,0l
Gjærbare ingredienser

4000 g pilsnermalt
500 g flaket hvete
200 g melanoidin malt
200 g Caramuninch II
200 g amber malt
200 g Special B
100 g Carafa Special III

3200 g plommer

Humle og krydder

25 g Centennial pellets 8.5% AA, 90 min

8 g Centennial pellets 8.5% AA, 15 min

Andre ingredienser

1 ts CaCl2
Gjærnæring
Irish moss

Meskeinformasjon

Innmesk 50
20 min 50
40 min 63
30 min 72
10 min 76

Gjærtype

US-05 + ukverna malt

Gjærmengde

1 pk + neve

Informasjon om gjæring

Halvparten av vørteren tappet av før kok, på better bottle med en neve ukvernet malt på 38-44 grader.
Andre halvpart gjæret med US-05 i romtemperatur.
Etter 3 døgn ble syrna del kokt i 15 min, nedkjølt og blendet med den cleane delen.
Etter 3 uker, ble 9 L stukket om til better bottle med tinte plommer, 5 måneder i romtemperatur.

Kommentarer

Leverer hos Bryggselv på Hasle


[BBcode]