4000 g pilsnermalt
500 g flaket hvete
200 g melanoidin malt
200 g Caramuninch II
200 g amber malt
200 g Special B
100 g Carafa Special III
3200 g plommer
25 g Centennial pellets 8.5% AA, 90 min
8 g Centennial pellets 8.5% AA, 15 min
1 ts CaCl2
Gjærnæring
Irish moss
Innmesk 50
20 min 50
40 min 63
30 min 72
10 min 76
US-05 + ukverna malt
1 pk + neve
Halvparten av vørteren tappet av før kok, på better bottle med en neve ukvernet malt på 38-44 grader.
Andre halvpart gjæret med US-05 i romtemperatur.
Etter 3 døgn ble syrna del kokt i 15 min, nedkjølt og blendet med den cleane delen.
Etter 3 uker, ble 9 L stukket om til better bottle med tinte plommer, 5 måneder i romtemperatur.
Leverer hos Bryggselv på Hasle