Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 6C Imperial IPA)
Ekstra ingredienser
Mangopure + tinktur av Scorpion Moruega Chili (fersk)
Brygget
22. februar 2016
Flasket
8. mars 2016
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
17,7
OG/FG
1083 / 1020
Bitterhet (IBU)
80,86 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
47,0l
Gjærbare ingredienser

9 kg American - Pale 2-Row 37 1.8 35.9%
8 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 38 3.75 31.9%
2 kg Flaked Barley 32 2.2 8%
2 kg German - CaraAmber - (late addition) 34 23 8%
2 kg German - Carapils 35 1.3 8%
1 kg Belgian - Wheat 38 1.8 4%
1 kg Flaked Wheat 34 2 4%
100 g German - Acidulated Malt 27 3.4 0.4%

Humle og krydder

70 g Centennial Pellet 10.2 First Wort 18.15
30 g amarillo Pellet 9.2 Boil 30 min 8.91
30 g Centennial Pellet 10.2 Boil 30 min 9.87
70 g amarillo Pellet 9.2 Boil 10 min 9.8
50 g Citra Pellet 13.1 Boil 10 min 9.97
100 g amarillo Pellet 9.2 Boil 5 min 7.7
150 g Citra Pellet 13.1 Boil 5 min 16.45
400 g amarillo Pellet 9.2 Dry Hop 10 days
400 g citra Pellet 13.1 Dry Hop 10 days
+
5ml (meget sterk) chili tinktur av rom og scorpion moruega chili peppers pr. 10 liter brygg ved tapping.

Andre ingredienser

2 kg mangopurre ved tørrhumling i 10 dager i gjæringsprosessen - altså sammen med tørrhumling.

Meskeinformasjon

65 L strikewater 75 dgrs Temperature 67 C 60 min
30 L add boiling water Temperature 77 C 10 min
15 L sparge to ketle vol 70 L Sparge 77 C --

Gjærtype

White Labs - Califor

Gjærmengde

3 pk. i 2,5 L starte

Informasjon om gjæring

Gjæret i romtemperatur 20 grader i 15 dager.

Kommentarer

Leveres Bryggeland lager Ås 15/02/2016


[BBcode]