Klasse
2C Märzen
Brygget
23. juli 2012
Flasket
18. august 2012
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1061 / 1012
Bitterhet (IBU)
238,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

5,0 kg Pilsnermalt
0,5 kg Munchnermalt type 2
0,1 kg Spraymalt lys (starter)

Humle og krydder

30 g Hallertrau Perle 7,8% 60 min.
50 g Saaz 3,6% 15 min.
50 g Saaz 3,6% 3 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Gjærtype

Saflager w-34/70

Gjærmengde

23 g

Informasjon om gjæring

Gjæret i kjøleskap ved 11°C i 4 uker.

Kommentarer

Bryggerutstyret er en hjemmelaget Speidel kopi, utbyttet steg betraktelig etter at jeg begynte å røre i maltrøret under mesking.
I utgangspunktet skulle det bli en fyldig Pils men den ble en del sterkere. Derfor har jeg plasert den under 2C Marzen


[BBcode]