3,00 kg BB Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 56,6 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 9,4 %
0,30 kg BB Carafa Special III 1500 EBC (1500,0 E Grain 3 5,7 %
0,30 kg BB Caramunich Malt (120,0 EBC) Grain 4 5,7 %
0,30 kg BB Smoked Malt (6,5 EBC) Grain 5 5,7 %
0,30 kg Crystal (600,0 EBC) Grain 6 5,7 %
30,00 g Magnum [14,70 %] - Boil 60,0 min Hop 7 52,9 IBUs
30,00 g Columbus (Tomahawk) [16,10 %] - Boil 30, Hop 8 44,5 IBUs
0,60 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil for 20 min] Sugar 9 11,3 %
15,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 10 4,9 IBUs
Ved flasking tilsatte 100 gram sukkeroppløsning og 1 liter presskannekaffe med trippel styrke 1/3 pose med LAVAZZA italiensk espresso, deretter tappet på flaske. Ettergjæring i romtemperatur.
Speidel
30 min 50 gr
60 min 66 gr
15 min 78 gr
Nottingham
2 liter starter
Gjæring ved 20 grader