Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
6. juli 2014
Flasket
2. august 2014
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1,080 / 1,012
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

5 kg pilsmalt
0,5 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg special B
0,1 kg carafa II
0,95 kg egenprodusert granbarsirup

Humle og krydder

20 g Northern Brewer 9,5 % i 60 min
30 g Bramling Cross 5,6 % i 10 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk: 52°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

2 liter starter

Informasjon om gjæring

Startet på 18°C, økt til 19,5°C etter et døgn. Satt i romtemperatur etter ytterligere fire dager.

Kommentarer


[BBcode]