Klasse
13B Krydret øl (basistype 4I Amerikansk amber)
Ekstra ingredienser
Brygget
4. september 2016
Flasket
25. september 2016
Alkoholstyrke
7,56%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1,078 / 1,021
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
95,0l
Mengde ferdig øl
75,0l
Gjærbare ingredienser

16 kg Maris Otter, 7,9 EBC
4,25 kg Crystal malt, 19,7 EBC
1,00 kg dark crystal, 275 EBC
1,00 kg pale Crystal malt, 75,0 EBC

1,5 kg amber malt extract (Muntons)

Humle og krydder

60 min - Chinook 50 gram.

5 min - Cascade 100 gram

5 min - Koriander 18 gram
5 min - Kardemomme 10 gram
5 min - Allehånde 10 gram
5 min - en hel stjerneanis

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

startet med 80 liter vann med 72 grader C
tilførte malt - 22,25 kg tilsammen
mesket i 55 minutter ved 68 grader C.
etter 55 minutter brukte vi 10 min på å øke temp til 75 grader C, og deretter mesking i 10 min til. Vi sirkulerte vørteren gjennom hele meskingen.

Kokte i en time. Tilsatte Amber malt extrakten etter 40 minutters koketid

Gjærtype

wlp001

Gjærmengde

ca 3814 milliarder

Informasjon om gjæring

ca 2,5 ukers gjæring
3 dagers cold-crush

Naturlig karbonering på flasker.

Kommentarer


[BBcode]