16 kg Maris Otter, 7,9 EBC
4,25 kg Crystal malt, 19,7 EBC
1,00 kg dark crystal, 275 EBC
1,00 kg pale Crystal malt, 75,0 EBC
1,5 kg amber malt extract (Muntons)
60 min - Chinook 50 gram.
5 min - Cascade 100 gram
5 min - Koriander 18 gram
5 min - Kardemomme 10 gram
5 min - Allehånde 10 gram
5 min - en hel stjerneanis
startet med 80 liter vann med 72 grader C
tilførte malt - 22,25 kg tilsammen
mesket i 55 minutter ved 68 grader C.
etter 55 minutter brukte vi 10 min på å øke temp til 75 grader C, og deretter mesking i 10 min til. Vi sirkulerte vørteren gjennom hele meskingen.
Kokte i en time. Tilsatte Amber malt extrakten etter 40 minutters koketid
wlp001
ca 3814 milliarder
ca 2,5 ukers gjæring
3 dagers cold-crush
Naturlig karbonering på flasker.