Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Brygget
7. februar 2015
Flasket
28. februar 2015
Alkoholstyrke
4,1%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1040 / 1008
Bitterhet (IBU)
12,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

2,8kg Pils malt
1,5 kg hvetemalt
0,4kg acidulated malt

Humle og krydder

30g Styrian Goldings, 10min

Andre ingredienser

1kg pasjonsfruktpure tilsatt etter en uke. Dette inneholder 10% sukker.

Meskeinformasjon

Surmeskstarter på 1 liter, laget med maltekstrakt og syremalt, i to dager, på 40 grader. Vanlig BIAB mesk, 63 grader, 1 time samt enkel dekoksjon. Hevet temp til 80 grader, tilsatte melkesyre for å få ned pH til 4,5, og lot den stå i to dager på 40 grader dekket med plastfolie. 90 minutters koking for å drepe lactobacillus.

Gjærtype

WLP566

Gjærmengde

100mrd celler

Informasjon om gjæring

20-25 grader, en grads økning per dag

Kommentarer

Inspirert av Evil Twin sin Ich Bin Ein Berliner. Gjæren er utradisjonell, men vil forhåpentligvis fremheve fruktighet.


[BBcode]