Klasse
2C Märzen
Brygget
29. september 2012
Flasket
2. februar 2013
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
21
OG/FG
1066 / 1018
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Vienna malt 3000 g
Munchener Malt 20 EBC 3000 g
Cara Red 40 EBC 180 g
Cara Pils 37 EBC 200 g

Humle og krydder

Cascade 6.5% @ 40 g pellets kokt i 60 minutter
Saaz 2.8% @ 25 g pellets kokt i 15. minutter

Andre ingredienser

Klaringsmiddel Supermos kokt 10 min 1 g
1 plate gelatin oppløst i 1 dl vann til klaring på fat.

Meskeinformasjon

64 grader i 60 minutter oppvarmet i 20 min og silt ved 77 grader.

Gjærtype

Wyeast 2633 Oktoberfest lager

Gjærmengde

1 pose

Informasjon om gjæring

Første gangs gjæring 2 uker i 10-14 grader.
Videre på 6 grader til flasketapping

Kommentarer


[BBcode]