Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
21. desember 2016
Flasket
21. desember 2017
Alkoholstyrke
10,8%
Farve (EBC)
50
OG/FG
1,091 / 1,014
Bitterhet (IBU)
34,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

7,2 kg Bestmalz Pilsen
320g Crisp Crystal 240
110g Weyerman Carafa II

1kg lys kandisirup/invert sukker (Hjemmelaget)
430g Mørk kandisirup (Hjemmelaget

Humle og krydder

60g East Kent Golding 6,5%aa - 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

64C i 75 min
76C i 10 min

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

ca 550 mill. celler

Informasjon om gjæring

Pitch på 18C
2 dager - 20C
Økt sakte mot 28C
Cold crash etter endt gjæring

Kommentarer


[BBcode]