Klasse
2B Wiener
Brygget
15. januar 2014
Flasket
29. januar 2014
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
19,1
OG/FG
1,055 / 1,012
Bitterhet (IBU)
23,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2,3 kg Vienna Malt
1,5 kg Münchener Malt
1,5 kg Pilsner Malt
0,05 kg Chocolate Malt
0,15 kg sukker til priming på flasker

Humle og krydder

12 gram Magnum humle (14,1%)
60 minutter kok
40 gram Hallertauer Mittelfrüh (4,8%) 10 minutter kok

Andre ingredienser

11 gram Ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

90 minutter enstegsmesk på 67 grader celsius
14 liter vann til innmesking
Kontinuerlig skylling med 23 liter skyllevann, 78 grader C.

Gjærtype

WLP 833

Gjærmengde

2 rør + gjærstarter

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2 etter nedkjøling.
Gjæring i 17 dager på 10 grader Celsius, 4 dager på 15 grader C. (diacetylrast)

Kommentarer


[BBcode]