Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
kakao nibs og Vaniljestang
Brygget
12. januar 2018
Flasket
30. januar 2018
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
90
OG/FG
1095 / 1030
Bitterhet (IBU)
45,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

8kg Palemalt
0,45 kg chocolate malt (1175 EBC)
0,45 kg Pale Chocolate (675 EBC)
0,45 kg Roasted Rye (650 EBC)
0,45 kg Dark Crystal (300 EBC)
0,34 kg Pale Crystal(75 EBC)
0,34 kg Flaked Oats (1 EBC)
0,11 Roasted Barley (1450 EBC)
0,5 kg lys spraymalt

Humle og krydder

45 Gram columbus FWH

Andre ingredienser

200 gram Cacao nibs 4 dager i sekundær.
1 Vaniljestang 2 uker i fat.

Meskeinformasjon

dobbeltmesk
halvt om halvt.
67 grader i 60 min per omgang.

Gjærtype

us-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

startet på 18 grader 1 døgn.
øke til 19 ila 1 døgn.
gjæret ut på 19 grader.

Kommentarer

Lavt utbytte pga defekt maltrør.


[BBcode]