Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
27. januar 2013
Flasket
14. mars 2013
Alkoholstyrke
6,7%
Farve (EBC)
28
OG/FG
1070 / 1019
Bitterhet (IBU)
117,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
35,0l
Mengde ferdig øl
33,0l
Gjærbare ingredienser

11500g Pale Malt 5-7EBC Best Malz
1000g Crystal Malt 120EBC Thomas Fawcett

Humle og krydder

30 min 40g Chinook 11.6%
30 min 40g Cascade 7%
30 min 40g Columbus 16.1%

15 min 40g Chinook 11.6%
15 min 40g Cascade 7%
15 min 40g Columbus 16.1%

1 min 120g Chinook 11.6%
1 min 20g Cascade 7%
1 min 20g Columbus 16.1%

0 min 100g Citra 12%

Andre ingredienser

1 tsp Irish Moss @ 15 min
1 tsp Yeast Nutrient @ 15 min

Meskeinformasjon

64˙C i 69 min, 78˙C i 10 min

Gjærtype

WLP013 og WLP028

Gjærmengde

3l WLP028 slurry, 2l WLP013 slurry

Informasjon om gjæring

Splittet batch i to. Gjæret med hver sin gjær. Noe mindre vørter i kar gjæret med WLP028. Begge gjæret på omgivelsestemp 17˙C

Kommentarer

Ølet er brygget i stor grad for å eksperimentere med smaks- og aromahumle med et sent humleskjema.


[BBcode]