Klasse
8D Porter
Brygget
3. mai 2017
Flasket
15. mai 2017
Alkoholstyrke
6,9%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1069 / 1016
Bitterhet (IBU)
70,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

5500g Maris Otter Pale Malt 5 EBC
550g Crystal Malt 150 EBC
350g Munich Malt 25 EBC
200g Chocolate Malt 800 EBC
200g Carafa Special III 1300 EBC

Humle og krydder

13g Columbus 14%, 60min
34g Northern Brewer 7,7%, 15min

Andre ingredienser

Justering av meskevann:
8,8g kalk
4,4g natron

1 teskje gjærnæring, kokes i 15 min
1 tablett Whirlflock kokes i 15 min

Meskeinformasjon

66°C i 60 min
72°C i 15 min
78°C i 10 min

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2pk, 2 liter starter

Informasjon om gjæring

19°C i 1 dag
13°C i 1 dag
19°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 7 dager

Kommentarer


[BBcode]