Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
29. september 2013
Flasket
29. oktober 2013
Alkoholstyrke
5,3%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1058 / 1018
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
65,0l
Mengde ferdig øl
60,0l
Gjærbare ingredienser

5,710 kg pilsnermalt
5,270 kg Munich-malt
2,310 kg krystallmalt
2,110 kg hvetemalt
0,310 kg sjokolademalt

Humle og krydder

75 g. Nordbrauer (8,5%) 60 min.
66 g. Hallertauer Hersbrucker (5,9%) 10 min.
28 g. Hallertauer Hersbrucker (5,9%) 1 min.
19 g. Saaz (3,7%) 1 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

90 min. infusjonsmeksing, 65 grader

Gjærtype

German Lager WLP830

Gjærmengde

1 rør, 4 l. starter

Informasjon om gjæring

3 uker på 9 grader, 1 uke på 18 grader

Kommentarer


[BBcode]