Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
24. februar 2013
Flasket
19. mars 2013
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
18
OG/FG
1046 / 1010
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,75kg Maris Otter Pale Malt (5,9EBC)
0,5kg Caramalt (30EBC)
0,3kg Amber Malt (100EBC)

Humle og krydder

30g Nelson Sauvin pellets (12%) (mesk 90min)
15 g Nelson Sauvin pellets (12%) tørrhumling
9g Citra pellets (11,9%) 60min
15g Citra pellets (11,9%) 4min
15g Citra pellets (11,9%) tørrhumling(9dager)
9g Centennial pellets (10%)
15g Centennial pellets (10%)
15 g Nelson Sauvin pellets (12%) tørrhumling(9dager)

Andre ingredienser

Gypsum 6 teskjeer

Meskeinformasjon

Mash-in ved 62-63 grader, økt til 65-66 over 15-20 min
Hovedmesk ved 66-67grader 60 min
Mash out ved ca 70-72grader 10-15 min

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Pitchet ved lav temperatur 13-14grader
Temp økt over de neste 24 timer til 20-21 grader.
Dag 3-6: 19grader.
Dag 7-21: 20grader

Kommentarer

Lys og lett American Pale Ale med god bitterhet, og en kraftig aroma.


[BBcode]