Klasse
9B Amerikansk barley wine
Brygget
4. september 2016
Flasket
2. oktober 2016
Alkoholstyrke
11,2%
Farve (EBC)
23
OG/FG
1,102 / 1,018
Bitterhet (IBU)
78,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
15,0l
Mengde ferdig øl
13,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 5ebc 6500g
Hvete malt 200g
Speicial B 115g
Crystal 120 ebc 73g
Brown Malt 67g
Sukker 500g

Humle og krydder

Columbus 16,5%
20g @ 60min
20g @ 30min
20g @ 10min

Andre ingredienser

Whirlflock 1/4 tab v/15min
Gjærnæring 1/5 ts v/15min
25g fransk eikespon trukket i brun rum tilsettes i sekundær

Meskeinformasjon

Mesket inn med 15l vann, mesket i 120 min, temp gikk fra 65-63 grader. Rant av og parti skyllet med 11l vann på 73 grader

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

2,5 dl topphøstet

Informasjon om gjæring

Gjæret i 7 dager på 18 grader, tappet over på sekundær m/eikespon og lot den stå 21 dager på 15 grader før flasking.

Kommentarer


[BBcode]