19 kg pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
2,4 kg Roasted Barley(Heidelberg Germany)
1,2 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Caramalt (Viking)
1,5 kg Havregryn (Bjørns lettkokte)
330 gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske.
200 gram East Kent Goldiing pellets 5,9% 90 minutter
125 gram East Kent Golding pellets 5,9% 15 minutter
1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
20 gram natron ved innmesking
Inndirekte innmesking 67grader. Også tilsatt 1,5 kg havregryn koki i 10L vann i 10 min..
Temperaturhøyning til 70 grader etter 60 min. Varighet 20 min.
Avrenning startet etter 1t 20 min. Ialt 65-70 liter vann til innmesking, deretter 76 graders vann ved avrenning til 100 liter vørter i kokekar.
Nottingham Ale Yest
100gr
Laget en starter ved å koke1 liter vørterøl for å få ut Co2, og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 18grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær dagen før brygging.
Brukt noe mye vann ved innmesking.