Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
30. oktober 2012
Flasket
10. november 2012
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1070 / 1018
Bitterhet (IBU)
44,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

19 kg pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
2,4 kg Roasted Barley(Heidelberg Germany)
1,2 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Caramalt (Viking)
1,5 kg Havregryn (Bjørns lettkokte)
330 gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske.

Humle og krydder

200 gram East Kent Goldiing pellets 5,9% 90 minutter
125 gram East Kent Golding pellets 5,9% 15 minutter

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
20 gram natron ved innmesking

Meskeinformasjon

Inndirekte innmesking 67grader. Også tilsatt 1,5 kg havregryn koki i 10L vann i 10 min..
Temperaturhøyning til 70 grader etter 60 min. Varighet 20 min.
Avrenning startet etter 1t 20 min. Ialt 65-70 liter vann til innmesking, deretter 76 graders vann ved avrenning til 100 liter vørter i kokekar.

Gjærtype

Nottingham Ale Yest

Gjærmengde

100gr

Informasjon om gjæring

Laget en starter ved å koke1 liter vørterøl for å få ut Co2, og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 18grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær dagen før brygging.

Kommentarer

Brukt noe mye vann ved innmesking.


[BBcode]