Klasse
5D Altbier
Brygget
4. oktober 2012
Flasket
23. oktober 2012
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
33
OG/FG
1048 / 1010
Bitterhet (IBU)
44,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

2000 gram Maris Otter
1000 gram Munich malt
1000 gram Pils malt
1000 gram Vienna malt
250 gram Caramunich 2
60 gram Carafa 3 special
60 gram Black malt

Humle og krydder

23,6 gram Magnum 12,7% 60 min
7 gram Colombus 13% 60 min
30 gram Tettnanger 3,6% 15 min
31 gram Spalt Select tørrhumle 6 dager etter primærgjæring

Andre ingredienser

1 ts irish moss
1 ts gjærnæring

Meskeinformasjon

1t @ 64grC

Gjærtype

WLP036

Gjærmengde

200 bill celler

Informasjon om gjæring

Først 4 dager gjæring ved 17 grader
Deretter 2 uker gjæring ved 19 grader

Kommentarer

Naturlig karbonert til vol co2: 2.6


[BBcode]