Klasse
2A Moderne mørk lager
Brygget
17. august 2014
Flasket
17. september 2014
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1050 / 1015
Bitterhet (IBU)
33,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,5l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

4,5 kg Pilsnermalt 61 %
2,5 kg Munchnermalt 34 %
0,35 kg Krystallmalt 5 %

Humle og krydder

32g N. Brewer 8,7% 90 min
35g Saaz 3,6% 10 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

52 grader 45 min
65 grader 60 min

Gjærtype

Saflager s-23

Gjærmengde

1,5 pk

Informasjon om gjæring

vørter stod 1/2 døgn på 10 grader før tilsetting av gjær.
2 døgn Diacetylpause før tapping.
Tilført 5,5 g sukker pr liter ferdig øl før tapping.

Kommentarer


[BBcode]