Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
16. februar 2013
Flasket
28. februar 2013
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1084 / 1012
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

4000 gram Lagermalt
1500 gram Munichmalt
400 gram Aromamalt
300 gram Special B-malt
1150 gram Farin

Humle og krydder

50 gram Saaz pellets 4% 90 minutter
25 gram Saaz pellets 4% 60 minutter

Andre ingredienser

2 ts Kalk
1 ts Irish moss

Meskeinformasjon

65-64 grader Celisius i 75 minutter

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

1 rør i 4 liter starter

Informasjon om gjæring

7 dager 21-22 grader Celsius
5 dager 19-20 grader Celsius

Kommentarer


[BBcode]