Klasse
13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Nellikspiker, kardemomme, stjerneanis, allehånde, malt ingefær, rosiner
Brygget
25. desember 2014
Flasket
9. januar 2015
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
54
OG/FG
1,066 / 1,022
Bitterhet (IBU)
46,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

3,5 gk pale malt
1,0 kg münchner
0,4 kg amber
0,3 kg crystal pale
0,2 kg chokolate
0,15 kg havregryn

Humle og krydder

Humle: cascade og EKG
Krydder: Nellikspiker, kardemomme, stjerneanis, allehånde, malt ingefær, rosiner

Krydder ble kokt i ca 1 liter, redusert og tilsatt i kok av vørter.

Andre ingredienser

Irish moss
5,2 ph stabilizer

Meskeinformasjon

Innmesk 38°
15 min 62°
45 min 69°
10 min 78°

Kok 90 min

Gjærtype

Wlp 007

Gjærmengde

3 rør

Informasjon om gjæring

Gjærmengde etter Mr. Malty. I gjæringskar i 15 d.

Kommentarer


[BBcode]