Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
13. juni 2014
Flasket
17. august 2014
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
42
OG/FG
56 / 18
Bitterhet (IBU)
24,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,5l
Mengde ferdig øl
23,5l
Gjærbare ingredienser

4.1 kg Munich Malt Mørk
1.3 kg Vienna Malt
800 g Melanoidin
450 g Wheat Malt
156 g Pale Chocolate Malt

Humle og krydder

31 g Hallertauer Mittelfruh - Boil 60 min
23 g Hallertauer Hersbrucker - Boil 25 min
35 g Saaz - Boil 10 min

Andre ingredienser

- Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann
- Gjærnæring
- Irish moss

Meskeinformasjon

- 1 steg infusion 60 min ved 66C
- mashout ved 77C

Gjærtype

WLP 830

Gjærmengde

2 rør

Informasjon om gjæring

- Gjærstarter

- 14 dager ved 12C
- 3 dager ved 16C
- Sakte nedkjøling til 2C over 14 dager
- Lagering til tapping

Kommentarer


[BBcode]