Klasse
5D Altbier
Brygget
19. november 2017
Flasket
30. desember 2017
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
29
OG/FG
1,052 / 1,013
Bitterhet (IBU)
44,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt 2300 g
Mørk munich 2000 g
Carahell 200 g
Flaket bygg 200 g
Carafa special II 100 g

Humle og krydder

Magnum 22 g @ 60 min
Spalt 50 g @ 15 min
Spalt 50 g @ 5 min

Andre ingredienser

Whirlfloc @ 10 min
Gjærnæring @ 10 min
Clarex ved pitching

Meskeinformasjon

Carafa spesial II tilsatt rett før skylling

Gjærtype

WLP036

Gjærmengde

2 dl slurry

Informasjon om gjæring

Pitchet ved 16 grader – økt til 19 grader i løpet av 2 uker

Kommentarer

Lagret på fat ved ca 6 grader i 4 uker før flasking.


[BBcode]