Pilsner Malt 3 EBC 3000 g
Munich Malt 20 EBC 2600 g
Cara Crystal 120 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC antatt 250 gr. (skulle vært 75 g.....)
Saaz 2.8% alpha 40 g 60 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 40 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 31 g 10 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 31 g 10 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 31 g 10 minutes
appelsinskall, nellik, kardemommefrø
Speidel 50 l. : 52 gr. 25 min, 68 gr. 60 min. 78 gr. 15 min. 10 liter skyllevann 78 gr. Kok 90 min.
WLP833 German Bock
5 rør gjær
Trad. norsk juleøl gjæres med WLP833 German Bock Lager Yeast. Gjæret i kjøleskap. Tappet på fat 24.10.2013, tillatt 3 bar trykk og satt i kjøleskap på 1-2 grader.
Malten er en "gave" fra Bryggeland i Drammen, fordi de mistet oversikten. over hvor mye sjokolademalt de målte opp. Derfor den mørke farven. Dette er halvparten av et 50 l. brygg. Den andre halvparten ble gjæret med WLP566 BELGIAN SAISON II YEAST