Klasse
13F Klassisk norsk juleøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Brygget
28. september 2013
Flasket
13. oktober 2013
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
29
OG/FG
1056 / 1018
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,5l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3000 g
Munich Malt 20 EBC 2600 g
Cara Crystal 120 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC antatt 250 gr. (skulle vært 75 g.....)

Humle og krydder

Saaz 2.8% alpha 40 g 60 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 40 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 31 g 10 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 31 g 10 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 31 g 10 minutes

Andre ingredienser

appelsinskall, nellik, kardemommefrø

Meskeinformasjon

Speidel 50 l. : 52 gr. 25 min, 68 gr. 60 min. 78 gr. 15 min. 10 liter skyllevann 78 gr. Kok 90 min.

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

5 rør gjær

Informasjon om gjæring

Trad. norsk juleøl gjæres med WLP833 German Bock Lager Yeast. Gjæret i kjøleskap. Tappet på fat 24.10.2013, tillatt 3 bar trykk og satt i kjøleskap på 1-2 grader.

Kommentarer

Malten er en "gave" fra Bryggeland i Drammen, fordi de mistet oversikten. over hvor mye sjokolademalt de målte opp. Derfor den mørke farven. Dette er halvparten av et 50 l. brygg. Den andre halvparten ble gjæret med WLP566 BELGIAN SAISON II YEAST


[BBcode]