Klasse
3D Eisbock
Brygget
4. mai 2015
Flasket
2. juni 2015
Alkoholstyrke
11,0%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1,090 / 1,020
Bitterhet (IBU)
27,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

6,9kg pils (best)
3,5kg Munich
0,63kg caramunich 60 ebc
0,5kg Melanoidin
0,1kg chocolate malt 600ebc

Humle og krydder

60' Magnum 10.5% 38g
30' Herspruchler Tetnanger
1,8% 20g

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

68 grader c

Gjærtype

wlp 833

Gjærmengde

hel kake fra maibock

Informasjon om gjæring

Kjølte over natta i fryseboks til 7grader. Ristet og tilsatte gjær.
Økte til 10 grader i løpet av to døgn. Holdt i to uker. økt til 15grader i en uke. Kjølt ned til -6grader over 4-5dager. Skummet av 5liter sørpe fra toppen i flere omganger etter hvert som det frøs. Varmet til 15 grader for flasking med 4g sjampagnegjær. 120g sukker.

Kommentarer


[BBcode]