Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
15. oktober 2017
Flasket
25. februar 2018
Alkoholstyrke
9,6%
Farve (EBC)
42
OG/FG
1,080 / 1,007
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Malt (Pilsner og Cara Blond), Torrified Wheat, kandissirup (D-45 og D-180) kandissukker (lyst), lys DME.

Humle og krydder

Saaz og Mt Hood

Andre ingredienser

Vannjustering, klarningsmiddel, gjærnæring

Meskeinformasjon

65 grader i 80 min
77 grader i 10 min

Gjærtype

WLP500

Gjærmengde

2 startere à 1,6l

Informasjon om gjæring

Pitchet på 17 grader. Gradvis økning til 20 grader over 6 dager, ca 20-21 grader i 6 dager. CC i 3 dager, racket til sekundær. Sekundær i 29 dager (11-17 grader), lett lekkasje på kran, akkurat nok til et fat igjen. Utsatt for minusgrader i dagene forut for fating. Karbonert på fat med kandissirup (D-45)

Kommentarer


[BBcode]